Back to All Events

Amarins Wierdsma, Reinier Bavinck & VUSO

  • Wilhelminakerk, Hobbemastraat 35 (map)

Programma en toelichting: 

Vrijdagavond 10 mei 2019 speelt het Verenigd Utrechts Symfonie Orkest (VUSO) o.l.v. Reinier Bavinck het concert Shakespeare in de muziek in de Wilhelminakerk te Utrecht, met solist Amarins Wierdsma op viool.

 

In Shakespeare in de muziek neemt het VUSO je mee in de muzikale wereld die geïnspireerd is door de toneelstukken van de Engelse Bard. Het concert opent met de dramatische Overture uit de opera Roméo et Juliette van de Franse componist Gounod over de welbekende geliefden en hun vechtende families. Vervolgens speelt Amarins Wierdsma als solist de hoofdrol in de Fantasie Othello van Ernst. De componist, zelf ook violist én altviolist, schreef deze variaties gebaseerd op thema’s uit de opera Othello van de Italiaan Rossini. Daarnaast zal Amarins de solo in Légende van Wieniawski, een tijdgenoot van Ernst, voor haar rekening nemen. Wieniawski schreef dit stuk om de ouders van zijn verloofde Isabella van hun voorgenomen huwelijk te overtuigen, waarna ze in 1860 zijn getrouwd.

 

Na de pauze zal het VUSO enkele delen uit het stormachtige The Tempest van Sullivan spelen. De Engelse componist was pas 18 jaar oud toen hij dit stuk schreef als afstudeerproject aan het conservatorium. Het concert wordt afgesloten met vier delen muziek uit de musical West Side Story van Bernstein: I Feel Pretty, Somewhere, America en Tonight. Hiermee is de cirkel weer rond: de musical, die speelt in het Amerika van de jaren ’50, is een bewerking van Shakespeare’s Romeo en Julia.

 

 

Organisatie: 

Verenigd Utrechts Symfonie Orkest

Informatie: 

Locatie: Wilhelminakerk, Hobbemastraat 35, 3583 CW Utrecht.
Kaarten (incl. consumptie): volwassenen €12,50 ; kinderen t/m 12 jaar €7,50
Aan de zaal of via Concert4You (klassiek.digitalekaartverkoop.nl/)

 

Verenigd Utrechts Symfonie Orkest | www.vuso-amateurorkest.nl